Textual Grammar from “The Eyes Have It”. (Joining) Very important for HS Final Examination, WBCHSE, West Bengal. Set -1.

Textual Grammar from “The Eyes Have It”

Here we are giving some important grammar with answer from “The Eyes Have It”. Prepare these grammars for your final exam. These grammars will help the students to score good result in their final examination. We have already also solved every grammar in this page. the students only need to do practice as much as they can. The more you do practice the better you score in your final exam.

In Higher Secondary examination of West Bengal the students need to attempt grammar of 10 marks:

Textual Grammar – 10 Marks :
Joining and Splitting
Change of Narration
Correction of Errors.

Joining into single sentence:

1. The couple saw her off. They were probably her parents.
Ans: the couple who saw her off were probably her parents.

2. Her voice had the sparkle. It was like a mountain stream.
Ans: Her voice had the sparkle of a mountain stream.

3. There was some confusion. It was in the doorway.
Ans: There was some confusion in the doorway.

4. I turned from the window. I faced the girl.
Ans: Turning from the window I faced the girl.

5. She was standing very close to me. The perfume of her hair was tantalising.
Ans: She was standing so close to me that the perfume of her hair was tantalising.

6. She might think me a romantic fool. I wondered about it.
Ans: I wondered if she thought me a romantic fool.

7. A man got into the compartment. He stammered an apology.
Ans: A man, getting into the compartment, stammered an apology.

8. I was totally blind at the time. My eyes were sensitive only to light and darkness.

Ans: As I was totally blind at the time, my eyes were sensitive only to light and darkness.

HS Result 2020 – Click Here.

9. I have some doubts. Her next question removed them.
Ans: Her next question removed my doubts.

10. I must have been sitting in a dark corner. My voice started her.

Ans: I must have been sitting in a dark corner because my voice startled her.

11. The window was open. I faced it. (Join into a simple sentence)

Ans: I faced the open window.

Bengali Meaning of the Whole Text “The Eyes Have It”.

Textual Grammar from “Three Questions”. (Joining) Very important for HS Final Examination, Set -1.

Textual Grammar from “Strong Roots”. (Joining) Very important for HS Final Examination, Set -1.

Textual Grammar from “Thank You Ma’am”. (Joining) Very important for HS Final Examination, Set -1.

Visit our website http://onlineexamgroup.com and get all updates. So keep in touch with us.

Give your comment in the Comment Box below.

Share with your friends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *