Important Grammar from Asleep in the Valley For HS Students West Bengal.

Important Grammar from Asleep in the Valley. Prepare these important grammar for HS Final Examination. Don’t Miss.

1. The poet says,”His smile is like an infant’s – gentlel, without guile.” (Turn into indirect speech)

Ans: The poet says that his smile is like an infant’s – gentle, without guile.

2. They fill the hollow full of light. (Change the voice)

Ans: The hollow is filled full of light by them.

3. He may catch cold.

Ans: Cold may be caught.

4. His smile is as good as an infant’s. (Change the voice)

Ans: An infant’s smile is not better than his.

5. His smile is like an infant’s. It is gentle, without guile. (Join into a Complex Sentence)

Ans: His smile which is like an infant’s,  is gentle, without guile.

6. The poet says,”In his side there are two red wholes.”

Ans: The poet says that in his side there are two red holes.

7. A pillow made of fern is beneath his head. (Turn into a complex sentence)

Ans: A pillow which is made pf fern is beneath his head.

8. The poet says,”He sleeps at peace.”
Ans: The poet says that he sleeps at peace.

9. A small green valley where a slow stream flows. (Turn into a simple sentence)

Ans: A slow stream flows in a small green velley.

10. Keep him warm. (Change the voice)

Ans: He should be kept warm.

11. His smile is like an infant’s. (Turn it into a negative sentence)

Ans: His smile is not unlike an infant’s.

12. The humming insects don’t disturb his rest. (Turn it into a complex sentence)

Ans: The insects that are humming don’t disturb his rest.

13. His smile is like an infant’s. (Use the verb of ‘smile’)

Ans: He smiles like an Infant.

14. In a small green valley a slow stream flows. (Use the adverb form of slow).

Ans: In a small green valley a stream flows slowly.

Important Grammar from “Shall I Compare Thee to a Summer’s Day?”.

Follow our website http://onlineexamgroup.com regularly and get more updates for your final exam.

Share with your friends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *