Grammar from “Three Questions” by Leo Tolstoy. Joining with Answers – For West Bengal HS Students. WBCHSE. Hurry Up. Don’t miss.

Grammar from “Three Questions”

1. when this thought occurred to him he had it proclaimed throughout his Kingdom. ( turn into a simple sentence)
Ans: This thought having occurred to him he had it proclaimed throughout his Kingdom.

2. The hermit lived in a wood which he never quitted. ( turn it into a simple sentence)
Ans: The hermit lived in a wood permanently.

3. When the sun began to sink behind the trees, the Tsar at last stuck the spade into the ground. ( turn it into a compound sentence)
Ans: The sun began to sink behind the trees and the Tsar at last stuck the spade into the ground.

4. He greeted him and went on digging. ( turn it into a simple sentence)
Ans: Greeting him he went on digging.

5. I am the enemy of yours who swore to revenge himself on you. ( turn it into a compound sentence)
Ans: I am the enemy of yours and I swore to revenge myself on you.

6. He not only forgave him but also promised to restore his property. (turn into a simple sentence)
Ans: Besides forgiving him he promised to restore his property.

7. I came upon your bodygourd and they recognised me. ( turn it into a complex sentence)
Ans: When I came upon your bodyguard, they recognised me.

8. Only the magicians know that. ( it into a complex sentence)
Ans: It is only magicians who know that.

9. When he saw the Tsar, he greeted him continuing his digging. ( turn it into a simple sentence)
Ans: On seeing the Tsar, he greeted him continuing his digging.




10. The hermit listened to the Tsar but answered nothing. (Turn it into a simple sentence)

Ans: Listening to the Tsar the hermit answered nothing.

11. Some replied that the most important thing in the world was science. (Turn it into a simple sentence)

Ans: According to some the most important thing in the world was science.

12. Various were the answers to the second question. ((Turn it into a complex sentence)

Ans: Various were the answers to the question that was second.

13. He would never fall in anything he might undertake. (Turn it into a simple)

Ans: He would never fall in any of his understandings.

 

Grammar from “Three Questions”

http://wbbse.org

HS English Suggestion 2020

Important Notes from “Three Questions”

আমাদের এই ওয়েবসাইট টি নিয়মিত ভিজিট করুন। পেয়ে যান লেটেস্ট এডুকেশনাল ইনফরমেশন। অবশ্যই এই ওয়েবসাইট টি বন্ধুদের সঙ্গে শেয়ার করুন। আপনার মতামত লিখে জানান কমেন্ট বক্সে।

Share with your friends

3 thoughts on “Grammar from “Three Questions” by Leo Tolstoy. Joining with Answers – For West Bengal HS Students. WBCHSE. Hurry Up. Don’t miss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *